STEYsha School of Irish Dance


Instructori

Mara Cernat
Mara CERNAT

TCRG

  Mara Cernat este instructorul şcolii şi singurul profesor de origine română certificat prin Comisia de Dans Irlandez din Dublin, susţine orele de dans irlandez săptămânale pentru toate grupele de vârstă şi de nivel, de solo şi de ceili, organizează orele suplimentare de stretching, de forţă, de pregâtire pentru competiţii şi reprezentaţii, realizează coregrafiile şcolii, dansează pe scenă alături de dansatorii şcolii şi conduce întreaga activitate a STEYsha.

  Este în continuă formare în domeniul pedagogiei, coregrafiei şi competiţiei dansului irlandez şi în permanentă legătură cu exigenţele şi standardele Comisiei CLRG. A cunoscut primii paşi de dans irlandez în faţa videoclipurilor cu mult înainte ca acest tip de mişcare să fie cunoscut în România. Din 2008, de-a lungul anilor intenşi de experienţă în dansul irlandez şi-a perfecţionat tehnica şi stilul de dans, dar şi metoda de predare. În cariera sa competiţională, a trecut de nivelurile de Beginners, Primary şi Intermediate şi şi-a plasat dansurile pe poziţii înaintate în Open Championships. Zonele pe care pune accent, de la dansatorii începători la cei mai avansaţi sunt eficientizarea capacităţilor corporale ale dansatorilor, echilibrul, distribuirea greutăţii corporale în timpul mişcării, flexibilitatea, respiraţia în timpul mişcării, dozarea energiei pe parcursul coregrafiei şi antrenamentului şi, cel mai important, ritmul.

  Totodată, Mara se concentrează pe asistarea în corectarea defectelor de aliniament de la nivelul picioarelor şi a spatelui, cât şi pe fortificarea corpului ca un întreg mecanism, prin metode de Pilates, stretching, tehnică de balet şi gimnastică medicală.

Anna Tillak
Anna TILLAK

ADCRG

  Anna Tillak este instructor certificat de la ISTA School of Irish Dance, Polonia, este unul dintre acei instructori cu o vastă experienţă în predare, însoţită de dedicaţie şi talentul deosebit de a transforma orice dansator într-unul remarcabil. Dovadă a acestei combinaţii ideale este participarea cu succes a dansatorilor săi în competiţiile internaţionale de dans irlandez. Anna este, de asemeni, dansatoare şi coregrafă a cunoscutului grup de dans irlandez din Polonia Elphin, în cadrul căruia contribuie la elementul de creaţie.

  Printre proiectele de dans la care a participat, se numără Flames of the Dance, Heart of Ireland, Dublin Dancers, concerte în Polonia, Germania, Olanda şi Franţa. Anna îmbină laturile modernă şi tradiţională ale dansului irlandez, permiţându-le dansatorilor săi să se exprime la capacităţi maxime atât la competiţii, cât şi în spectacole. Metodele sale de abordare ale dansului irlandez din perspectiva naturaleţii mişcării şi a eficientizării utilizării musculaturii, cât şi accentul deosebit pe care-l acordă echilibrului, ritmului şi fluidităţii mişcării, îşi spun cuvântul în uşurinţa remarcabilă cu care dansatorii săi deprind şi aplică mişcările specifice dansului irlandez.

În noiembrie 2011, echipa de ceili – senioare, iar în 2012 echipa de figures – senioare antrenate de Anna au câştigat locurile 2, respectiv 1 la Campionatul European de Dans Irlandez organizat de CLRG, calificându-se la Campionatele Mondiale, iar în 2013 echipa a luat locul 1 la Campionatul European, calificându-se pentru Campionatul Mondial din 2014, susţinut la Londra.