STEYsha School of Irish Dance


Cursuri

Cursuri solo

Cursurile de solo dancing se axează pe coregrafii individuale, în soft shoes şi heavy shoes, însă nu exclusiv. Cursul de soft shoes include atât solo, cât şi ceili/coregrafie, iar cursul de heavy shoes include atât solo, cât şi coregrafie. Orele de solo dancing, fiind principala activitate a şcolii, cuprind toate elementele necesare pentru dezvoltarea dansatorilor: tehnică, stretching, exerciţii de forţă şi de ritm, exersarea de elemente sau combinaţii de elemente, creare de paşi, învăţare şi exersare de paşi de solo, coregrafii de ceili sau coregrafie, totul spre beneficiul cursanţilor.

curs_01
BEGINNERS

  Cursul se adresează oricărei persoane care vrea să-şi însuşească noţiunile de bază ale dansului irlandez, de la primele elemente de tehnică şi de dans, până la abordarea primelor dansuri la nivel de începător. Toate elementele şi dansurile de la acest nivel se fac în soft shoes, trecerea la heavy shoes făcându-se după progresarea fiecărui cursant.

  Metodele de lucru din timpul cursului sunt adaptate fiecăreia dintre cele două grupe de vârstă. Cei mici vor învăţa dansul irlandez într-un mediu propice vârstelor fragede, prin conturarea disciplinei sportive şi încurajare pozitivă. Cei mari îşi vor însuşi baza dansului irlandez într-un mediu plăcut, cu un echilibru perfect între calm şi antren, ideale pentru stilul de viaţă al unui adult. Durata aproximativă pe care un cursant o va petrece în acest grup este de un an de studiu, însă pe parcurs s-au întâlnit şi cazuri distincte care au evoluat în afara tiparului standard, motiv pentru care evoluţia fiecărui cursant în parte va fi îndeaproape supravegheată. În cazul persoanelor care vor să participe la cursuri numai pentru relaxare, se poate opta pentru permanentizarea în acest grup, la care cerinţele tehnice nu sunt la acelaşi nivel ca la următoarele grupuri, sau la grupul de ceili.

curs_02
PRIMARY

  Acest grup se adresează dansatorilor ce au progresat de la grupul de începători, dar şi dansatorilor cu experienţă anterioară în dansul irlandez care, odată transferaţi în şcoala noastră, vor trebui să-şi însuşească toate dansurile şcolii, de la beginners până la nivelul pe care l-au atins ultima dată. Experienţa anterioară presupune că dansatorul va cunoaşte şi va putea demonstra toate elementele tehnice şi de dans de bază şi are deja experienţă în asimilarea de coregrafii de dans irlandez, indiferent dacă a participat sau nu la feiseanna (competiţii de dans irlandez) sau reprezentaţii înaintea transferului.

  Şi în cadrul acestui nivel se face departajarea pe vârste în cazul cursului de soft shoes, însă cel de heavy shoes este la comun pentru cei mici şi cei mari.

Cursul de heavy shoes din cadrul acestui nivel le este dedicat celor avansaţi care au parcurs deja toate dansurile de soft shoes de beginners şi deţin o pereche de heavy shoes.

curs_03
INTERMEDIATE / OPEN

   Acest grup se adresează la comun copiilor şi adulţilor care au parcurs toate dansurile de beginners şi/sau primary, atât în soft shoes, cât şi în heavy shoes. Standardul grupului va permite integrarea dansatorilor în grupul de scenă permanent al şcolii, motiv pentru care dansatorii vor fi încurajaţi în mod constant să îmbrăţişeze oportunităţile performanţei. La fel ca şi în cazul celorlalte grupe, nu există limită de vârstă la acest nivel.

Cursuri speciale

curs_04
MINI IRISH

  În februarie 2018, STEYsha School of Irish Dance a lansat cursul “Mini Irish” pentru copii între 2,5 şi 6 ani.

  Cei mici vor învăţa coordonarea minte-corp şi braţe-picioare şi elemente premergătoare dansului irlandez, cum ar fi săritul, mersul pe vârfuri, poziţia picioarelor, mişcarea pe o anumită traiectorie, diversele ritmuri ale muzicii irlandeze, skip 23s şi multe altele. Vor cunoaşte toate aceste metode prin joc şi team-work.

  Odată cu împlinirea celor şase ani, sau mai devreme, în funcţie de dezvoltarea fiecărui copil, aceştia vor putea avansa la grupul de Irish Beginners, unde vor aplica noţiunile învăţate la Mini Irish chiar pe elementele de dans irlandez şi, ulterior, pe coregrafii întregi.

curs_05
SET DANCING

  Începând din luna septembrie 2018, marțea seara la STEYsha vom avea cursuri de Irish Set Dancing.

  Irish Set Dancing este simplu și puțin solicitant, dar foarte distractiv! Nu aveți nevoie de experiență anterioară în Irish Dance, de pantofi speciali sau de un corp extrem de sportiv. Cursul a fost conceput pentru a le fi accesibil tuturor participanţilor mai puțin sportivi, a celor care se simt irlandezi la suflet şi îşi doresc să ia contact cu această cultură bogată prin intermediul dansului.

  Cursul este ținut de Ștefan Milutinovici pe baza celor învățate în taberele de
vară din Irlanda (Willie Clancy Summer School) și ghidat de Mara Cernat, TCRG (profesor certificat de dans irlandez).

curs_06
CURSURI PARTICULARE

  Se poate opta pentru cursuri particulare pentru o introducere în dansul irlandez într-un cadru profesor-cursant, pentru pregătire suplimentară pentru competiţii.

 De asemenea, dacă este necesară pregătirea unei coregrafii pentru concursuri de talente, pentru probe de admitere la facultatea de teatru sau şcoala de coregrafie, varii evenimente sau ocazii (se poate lucra şi la dansuri de cuplu pentru nuntă, sau dansuri părinte-copil pentru evenimente de familie), sau orice altă ocazie pentru care plănuiţi să-i surprindeţi pe cei implicaţi cu un număr neaşteptat de dans, acesta este cursul ideal.

  Indiferent de motiv, cele 60 de minute de curs privat sunt o oportunitate productivă de pregătire în dansul irlandez!